Imprimă această pagină

Eficiența terapiei de familiei și cuplu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

eficienta terapiei de cuplu

Eficiența terapiei de familiei și cuplu ca element major în decizia clinică a practicianului
György GÁSPÁR, psiholog clinician, psihoterapeut integrativ de familie şi cuplu; Institutul Român de Psihoterapie Integrativă; Centrul de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii.

ABSTRACT: Acest articol reprezintă un cadru de referinţă pentru argumentarea importanţei şi a utilităţii psihoterapiei de familie şi cuplu ca procese de intervenţie psihoterapeutică validate şi susţinute ştiinţific. Scopul acestui articol este de a integra rezultatele ştiinţifice în practica clinică, pentru a introduce terapia de familie şi cuplu în rândul practicilor validate ştiinţific (evidence-based practice). Sunt analizate principalele studii şi cercetări care dovedesc eficacitatea psihoterapiei de familie şi cuplu (PFC), prezentând de asemenea şi programele majore care s-au dezvoltat din dorinţa de a asigura servicii de calitate la nivel de familie. Studiile de meta-analiză arată că programele de psihoterapie de familie şi cuplu sunt eficiente, acceptabile pentru clienţi şi eficienţa cost-benefici justifică încrederea şi aplicabilitatea acestora în practica curentă subliniind de asemenea şi importanţa dezvoltării continue a cercetărilor din domeniu.  

Cuvinte cheie: terapie de familie, terapie de cuplu, dovezi valitate ştiinţific, tratamete dovedite ştiinţific, forme de intervenţie testate empiric.

Citit 1344 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 14:28

Articole recente -